JUDr. Rostislav Dvořák byl opět zvolen do představenstva CICOPA

Praha, 14. 10. 2019 – Předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD) JUDr. Rostislav Dvořák byl na jednání mezinárodního družstevního kongresu, který se konal 13. října 2019 v Kigali, Rwandě zvolen do představenstva Mezinárodní organizace průmyslových a řemeslných výrobních družstev CICOPA. Jedná se o třetí významnou mezinárodní pozici předsedy SČMVD JUDr. Rostislava Dvořáka, který je v současnosti také členem představenstva Družstev Evropa (Cooperatives Europe) a členem představenstva Evropské konfederace výrobních a sociálních družstev CECOP.

Mezinárodní organizace průmyslových a řemeslných výrobních družstev CICOPA je sektorovou organizací Mezinárodního družstevního svazu (ICA) a sdružuje národní organizace výrobních družstev z celého světa a různých výrobních sektorů. CICOPA má v současnosti 49 členů z 32 zemí, které sdružují 65 tisíc družstev zaměstnávajících čtyři miliony lidí.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

Jana Henychová
e-mail: henychova@scmvd.cz

Pelhřimovská piva mezi nejlepšími

Pivovar Poutník, který patří pod DUP – družstvo Pelhřimov, uspěl se svými pivy na XXXII. Mezinárodním pivním festivalu v Českých Budějovicích. Poutník světlý ležák 11% skončil na 3. místě v kategorii "Světlý ležák" a kategorii "Silné světlé pivo" ovládl Poutník 14% speciál.