Mezi nejlepšími manažery roku 2021 se umístila Alena Dušková

Praha, 22. 9. 2022 – V silné konkurenci nejlepších českých manažerů se v soutěži MANAŽER ROKU 2021 umístila Alena Dušková, předsedkyně DITA výrobní družstvo invalidů. Česká manažerská asociace vyhlásila výsledky 29. ročníku prestižní manažerské soutěže v úterý 20. 9. v pražském paláci Žofín.

Do finále letošního ročníku MANAŽERA ROKU postoupilo 29 finalistů, ze kterých byli Hodnotitelskou a Národní komisí vybráni vítězové jednotlivých kategorií, TOP 10 soutěže a celkoví vítězové, Manažer a manažerka roku. Mezi deseti nejlepšími manažery v TOP 10 soutěže se umístila Předsedkyně DITA výrobní družstvo invalidů Alena Dušková, která byla nominovaná v kategorii Manažer malého a středního podniku. Finalistou soutěže byl také Ing. Šimon Krčál, předseda KOVO, výrobní družstvo, nominovaný v kategorii Mladý manažerský talent.

Umístění v soutěži MANAŽER ROKU je vzhledem k preciznímu systému objektivního hodnocení uchazečů pro zástupce výrobních družstev velkým úspěchem. Komise hodnotí finalisty podle evropského modelu EFQM a japonského HOSHIN KANRI zejména z hlediska manažerských schopností a zkušeností bez ohledu na velikost firmy. Manažeři výrobních družstev jsou v soutěži dlouhodobě úspěšní, což je dáno jejich výbornými výsledky v hodnocených oblastech.

DITA výrobní družstvo invalidů je družstvem s více než 60letou tradicí a patří mezi významné české firmy ve svém oboru. Výroba, která probíhá ve čtyřech divizích, jimiž jsou kovovýroba, výroba textilu, výroba plastů a specializované montáže, se pomocí neustálých inovací rozvíjí a zdokonaluje. Výrobky družstva jsou úspěšně prodávány na českém trhu i v zahraničí, kam směřuje 80 procent produkce. V roce 2020 byla DITA oceněna v prestižní podnikatelské soutěži Českých 100 nejlepších.

KOVO, výrobní družstvo se zaměřuje na zámečnickou výrobu a povrchové úpravy kovů v celém jejím spektru. Své služby a produkty nabízí zejména v oblasti školního nábytku a školních tabulí, kde je největším výrobcem v České republice, a kancelářského nábytku. Významnou část portfolia tvoří výroba kovových reklamních vizuálů, které družstvo exportuje do celého světa.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří téměř 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

Výsledky soutěží DESIGN a INOVACE VD 2022

V předvečer konání 31. valného shromáždění SČMVD, které se uskutečnilo v pondělí 13. června v Nymburku,  byly slavnostně vyhlášeny výsledky 20. ročníku soutěže DESIGN VD a 13. ročníku soutěže INOVACE VD.

Výrobní družstvo roku 2021

První místo v kategorii družstev s nejlepšími ekonomickými výsledky obhájilo Dřevozpracující družstvo Lukavec a vítěz se neměnil ani v kategorii družstev zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením, kde se první umístilo družstvo OTAVA Písek.