Výrobní družstva byla oceněna v soutěži Českých 100 nejlepších 2021

Praha, 30. 11. 2021 – Mezi nejúspěšnějšími firmami roku 2021 se v prestižní podnikatelské soutěži Českých 100 nejlepších umístilo sedm výrobních družstev, členů Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD). Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže se navzdory nepříznivé epidemické situaci uskutečnilo v pátek 26. listopadu ve Španělské sále Pražského hradu.

Záměrem soutěže Českých 100 nejlepších je vyhledat o ocenit nejlepší české firmy, které v celonárodním měřítku dosahují mimořádných či pozoruhodných výsledků. Pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius, která je vyhlašovatelem soutěže, řadí každoročně mezi nejlepší české firmy také výrobní družstva, na nichž vyzdvihuje a oceňuje dynamiku, progresivitu a výborné ekonomické výsledky, s nimiž jsou schopna konkurovat a uspět v České republice i na náročných zahraničních trzích. Výrobní družstva svými dlouhodobými výsledky potvrzují, že jsou v silné konkurenci nejlepších firem zařazena právem a jsou významnou součástí českého hospodářství.

V rámci oborové kategorii ZAMĚSTNANOST & DRUŽSTEVNICTVÍ byla za rok 2021 oceněna výrobní družstva:

• Cyklos, výrobní družstvo, Choltice
  • DRUCHEMA, družstvo pro chemickou výrobu a služby
  • Družstvo HLS, výrobní družstvo Plzeň
  • Horácké autodružstvo
  • Lidokov výrobní družstvo
  • OBZOR, výrobní družstvo Zlín
  • Služba, výrobní družstvo

Oceněná družstva představují přední firmy ve svých oborech, prosperující a moderní podniky, jejichž výrobky a služby jsou na té nejvyšší úrovni. Předsedové uvedených družstev Ing. Karel Komárek (Cyklos Choltice), Ing. Jiří Daněk (DRUCHEMA Praha), Vladimír Babnič (HLS Plzeň), Martin Habán (Horácké autodružstvo Velké Meziříčí), Vladimír Najman (Lidokov Boskovice), Vladan Zejda (OBZOR Zlín) a Jan Fiala (Služba České Budějovice) převzali ocenění z rukou 1. místopředsedy Senátu PČR Mgr. Jiřího Růžičky a předsedy SČMVD Ing. Leo Doseděla.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

svoboda@scmvd.cz

Pelhřimovská piva mezi nejlepšími

Pivovar Poutník, který patří pod DUP – družstvo Pelhřimov, uspěl se svými pivy na XXXII. Mezinárodním pivním festivalu v Českých Budějovicích. Poutník světlý ležák 11% skončil na 3. místě v kategorii "Světlý ležák" a kategorii "Silné světlé pivo" ovládl Poutník 14% speciál.